Fatini Shukri
Home About Follow

"Reality continues to ruin my life."
— Bill Watterson

blank


What to say~~


instagram


tweets




Kebosanan.
Thursday, November 20, 2014 • November 20, 2014 • 1 comments




Assalamualaikum!

Ok harini aku dah cuti rasmi :D huahuahuahuahuahuahuahuahuahua. Finn n Jake pun gembira hiks. Ok. Harini jugak genap seminggu aku hidup tanpa tv dan 3 minggu tanpa phone! *WEH AKU SURVIVE WEH!* haha. stengah org ckp boleh mati kalau x de phone. dan aku telah membuktikannya kalau x de phone x mati. Aku start x guna phone beberapa hari sebelum full result aku keluarr. hmmm. Time tu otw balik Melaka, dalam kereta aku fikir aku dah x nak pakai phone sbb setakat tu je result aku x memuaskan *tp x de lah fail hokayh*. So, aku fikir fikir aku bersetuju dgn diri dan hati dan akal dan minda dan otak utk tidak menggunakan sebarang alat telekomunikasi *pergh ayat dah mcm cikgu sastera dah*.

Result aku x de lah jatuh teruk merudum hancur berkecai sampai jadi habuk taaaakkk. Tp, kebanyakannya naik markah tp dlm gred yg sama. So, maknanya x naik banyak lah kan? hmmmm. So, aku pun fikir kalau ada phone result aku camni, camne kalau x de phone? memandangkan tahun depan aku pt3~~ lagi pun time nak exam haritu, aku study last minute kat sekolah. itu pun ada jugak subjek yg aku x study. sbb kat rumah acah acah study padahal mata kat phone tangan kat phone. mana nak jalan kerjanya kan? so, aku buat keputusan utk tidak menggunakan lagi sebarang alat telekomunikasi seperti phone. *tp laptop bukan kan?* 

Then, pasal tv plak. Ada masalah ngan astro. aku nak ckp yg astrro nih bangang haih... semuua benda aku nk tgk x boleh tgk TT. simpatilah kepada hamba. haihh sabarlah hidup. ini semua ujian. Sepanjang x de tv ngan phone nih.. aku dok umah siang bangun tido lalut lalut dlm bilik pastu mandi pastu baca novel sampai petang pastu ayah balik kerja pastu minx laptop ayah main sampai tengah malam. hebat x aku? *tp makan minum mandi x termasuklah :D* n, aku ada 6 novel. aku ingat nak tambah lagi 2. beli online je kat karya seni ngan penulisan2u punya web. sbb kalau aku beli dpt murah 3 hengget. sbb aku ahli diorang :D hehehe.. kalau beli kat mph ke ape ke... mmg dpt murah lah kan? tp... my parents x bg green light. so, kene try nasib other day. hmm sedeyh :')

Cakap pasal novel, setakat nih aku ada 6 collection. mmg lah sikit sbb aku pun baru minat membaca novel nih.. pastu banyak novel aku pinjam pinjam jeee... ok, tajuk tajuk nya ialah :D Sejak Kita Bertemu, Isteriku 19 Tahun, Tulip Merah Untuk Dia, Giler Kau!, Sepasang Kurung Pink dan Kerana Terpaksa Aku Relakan. yup... 6. sepanjang cuti nih, aku baca satu novel satu hari... so, berulang ulang kalii aku baca siap hafal semua yg ada tau :D. tp x de lah setiap hari aku baca... ada hari aku tido~~ ada hari aku baca~~ ada hari aku melangut~~ ada hari aku x buat pape~~ mcm ni lah hidup aku tanpa tv dan phone. kalau x menghadap je semua tu 24 jam. 

Cite aku x kena ngan title entry nih kan? Yelah.. aku cite apa yg terlintas dalam kepala hotak akuuuu. Sbb aku tgh bosan. Sbb tu lah title entry nih jadi "Kebosanan." N lagi satu... aku dah tukar cursor n lain lain kepada Finn and Jake. Huhu.. X payah ckp pun mesti tahu kan? ngeh. N, aku rasa sampai sini sahajalah kita pada malam ini, jumpa lagi di episod yang akan datang pada minggu depan. Selamat Tinggal. Assalamualaikum! *dah mcm tv show dah, btw BYE!*

XOXO,
F


1 Comments:

Blogger Syaza said...

Tahniah dik sbb berjaya tak guna fon selama 3 minggu. Serious. akak sendiri mengaku 101% yang pakai fon ni sbnarnya tak bawak bnyak kebaikan pun. tambah2 utk student. walupun akak sendiri pegang 24 jam non stop. hah

November 21, 2014 at 6:41 PM  

Post a Comment


Prev | Next



© Template design by Adila. thanks for Base code by Atiqah.