Fatini Shukri
Home About Follow

"Reality continues to ruin my life."
— Bill Watterson

blank


What to say~~


instagram


tweets




Update~
Sunday, May 28, 2017 • May 28, 2017 • 0 comments




Assalamualaikum!!

Aku rasa setiap tahun aku ada update pasal sekolah kot.. hihi. So, aku nak mengekalkan 'tradisi' lah kononnya~ Sebab tahun ni aku tak cite lagi pasal sekolah an.

So, 2017... Last year aku kat sekolah ni. And, setakat ni... 2017 is my favourite year. Sebab, semua kerja gila yang aku tak sangka aku akan buat semua aku buat weh.. Sumpah, aku sendiri pun tak sangka diri aku macam ni.. Ni kalau member-member aku yang lama-lama tengok aku ni~ mesti terkejut beruk tengok perangai aku.. hahaha

Tapi serious ah.. aku sendiri dapat rasa perubahan dalam diri aku. Aku macam ada dalam ambang kedosaan.. hahaha.

Lagipun, ni kan last year.. tahun depan confirm dah tak jumpa dah.. so, macam-macam benda gila aku buat... Apa yang aku buat tu biarlah menjadi rahsia. And, makin nak SPM ni, makin menjadi-jadi malas aku. Sebab aku tengok budak kelas aku macam relax je an. So, aku pun relax ah macam SPM tu lagi 10 tahun. Bayangkanlah, tahap relax aku tu.. haritu aku exam aku tak baca buku.. HAHAHA lawak bukan?

Btw, aku turun kelas.. hahaha. And ni lah kelas paling best yang aku pernah masuk.. Snanye kelas dia biasa je~ Tapi, maybe sebab aku terlebih buat kerja bukan-bukan kot, tu yang jadi best tu.. HAHAHA. Please positive ye anak-anak.

Masa aku mula-mula duduk kelas ni an.. Aku asyik merungut je~ dengan cikgu garang dia apa semua.. Memang tak ah kan. Aku rasa nak keluar dari kelas tu. Sekarang, aku dah taknak pergi mana-mana dah.. Diorang dah macam family walaupun banyak kali gaduh. Kenkadang aku rasa nak lempang je smeua orang dalam kelas tu. Ni first time ah aku masuk kelas banyak kali gaduh.. Tapi setiap kali gaduh, aku lah yang paling terhibur sekali. Orang gaduh, aku gelak. Tapi bila kena kat batang hidung sendiri, rasa nak mengamuk gila.

No matter what~ aku sayang semua <3 Selamat Hari Raya.. hahaha


XOXO,
F


Lawatan
Thursday, May 25, 2017 • May 25, 2017 • 0 comments




Assalamualaikum!!!

Harini snanye aku ada lawatan pergi UKM. Which is lawatan pasal electric and electronic. Which is diorang more like wanna promote their engineering in electric and electronic lah.. lebih kurang gitu ah~~

Tapi, overall lawatan ni best gila and aku suka.. walaupun tak dapat explore semua benda yang ada dekat situ. Lagi-lagi dapat spend time ngan kengkawan an.. hmm lagi lah best~
Actually, pasal lawatan ni an.. kitorang ada conflict dengan junior... sorry lah aku kutuk ni~ tapi diorang ni ungrateful and tak boleh nak appreciate something yang rare kita akan lalui. Benda yang macam susah nak dapat dalam hidup kita ni. Haaa gitu. And konon dah berjaya sekali terus pandang rendah kat orang lain... pergh.. ingat diri tu sikit.. kau hidup pun belum tentu sampai 16 tahun <3

Maybe aku bukan lah seorang yang layak nak cakap pasal benda-benda ni an.. Tapi pleaselah appreciate everything in your life.. Shame on you budak.

Aku snanye tengah marah ni.. haha

Btw, banyak gila lah benda yang aku belajar daripada apa yang aku pergi tadi. Aku tak tahu pun kewujudan-kewujudan benda ni.. And aku amaze gila. Tapi malangnya aku takde minat dalam engineering. So, aku mampu tengok je. Tapi sumpah ah. Aku tak sangka diorang boleh cipta macam macam dalam U je kot.. Tadi aku dapat tengoklah machine besar-besar, tapi baru prototype jelah.. Tak tahu lah kalau ada product dia yang betul.. And machine-machine tu, aku ingat diorang tak buat kat U, diorang macam create benda tu dekat kilang ke tempat yang macam lab.. tapi lab dia besar gila nak mati. You know what i mean.

Tapi aku paling amaze.. aku tak sangka benda-benda tu manusia mampu fikir nak buat/cipta.. HAHA.. ke aku je yang fikiran cetek? AHAHAHA

Last but not least, aku berterima kasih sangat kat cikgu<3
Thank you cikgu sebab bawak kitorang<3

Displaying IMG-20170525-WA0128.jpg

Nah~ lanje kit.. hihi

XOXO,
F


I'm back.
Tuesday, May 23, 2017 • May 23, 2017 • 0 comments





Assalamualaikum!!!

So, aku dah menghilang lama gila duh. And aku rasa aku nak remake blog aku dengan cara writing yang berbeza..

What i mean by cara writing berbeza is more to like myself.. tak fake dan sebagainya. 

Btw, for now, aku try nak cari and curi masa nak update blog. Sebab aku ni malassss.. and selalu lupa kewujudan blog ni. But no matter what, kena teruskan career aku dalam blogging.. *macam lah dapat duit, ergh*

Harini an, pergh. haha tak ada apa jadi sangat.

Sepanjang aku hidup, aku baru sedar haritu yang hidup aku dikelilingi drama teruks. Yang korang tak akan sangka budak sekolah menengah lalui semua benda ni. Sumpah bullshit. Macam apa je duh. Sorry ah kat member-member yang baca ni sebab aku update benda ni~~ Btw, blog aku bukannya ada reader pun. Senang cite an.. bukak je lah drama pape pun an.. semua boleh relate dengan apa yang jadi.. HAHAHA

Siut je aku ni. 

k ah, tu je kot. Papehal aku roger nanti.

bye~

XOXO,
F


Today
Saturday, February 25, 2017 • February 25, 2017 • 0 comments



Harini, macam-macam benda jadi ♥ . Secara tak langsung dah menambahkan satu memory yang best 


Birthday Party 2016
Tuesday, November 15, 2016 • November 15, 2016 • 4 comments




Assalamualaikum!!!

So, tanggal 22 Oktober 2016 adalah hari jadi aku yang 16.. horrayyy!!! HAPPY BIRTDAY FATINI !!!!! Fuuhh.. strrruggle betul nak buat words kaler-kaler tu.

Tapi aku buat birthday party, tanggal 26 Oktober  2016... Haaa.. lambat kan? Memang lambat pun.. Itu sebab time weekend family aku busy.. and free masa weekdays je. And, aku tak jemput ramai orang pun.. aku jemput kawan-kawan rapat aku je. huhuhu.. aku malas nak banyak-banyak cerita.. apa kata aku share gambar je terus.. haaa bagus tak? hihihi.. 

First sekali, aktiviti kitorang makan.. hihihi.. aku masak spaghetti bolognese.. pergh sedap tau.. tapi kitorang makan, takkan nak ada gambar kan.. hurhurhur

Lepastu, apa lagi potong cake lah...


p/s: aku baru perasan gambar aku potong cake takde.. AHAHAHA.. gambar cake je ada.. time aku potong cake semua orang buat vid je.. alahaii..

Lepas potong cake.. kitorang mengadakan sesi menangkap gambar.. Annnnddd, aku lupa nak bagitahu.. ada tema tau birthday party ni.. tema dia, kain batik... HAHAHA.. cool gila.. at the same time.. kelakar gilaa





AHAHAHAHA.. kelakar pulak bila ingat balik.. ni semua proses masa diorang pakai kainn batik.. cantik plak diorang pakai kain batik.. (p/s: kepada manusia-manusia yang terlibat dengan aktiviti di atas, aku harap korang hadam apa yang aku cakap ni)

Lepas dah pakai kain batik.. apa lagi, tangkap gambar lah

Meh aku kenalkan sorang-sorang.. dari kiri: Farah, Hanis, Maz, Anis, El, aku(maaf tak senonoh.. hihi), Jihah, Sofea, Yana, Rudah and last Zalia...










Lepas kitorang tangkap-tangkap gambar aan.. jap nak gelak jap.. HAHAHA.. kitorang pusing-pusing kawasan rumah aku naik motor.. DENGAN KAIN BATIK.. HAHAHAHA.. sumpah kelakar+malu.. tapi serious aah bila lagi aan kitorang nak dapat pengalaman macam ni an...




Ada berapa motor ek? 5 kot.. tak ingat lah... tapi serious kelakor..

Lepas tu, nilah gambar terakhir kitorang sebelum masing-masing bersurai pulang ke rumah masing-masing... 




Ni lah gambar terakhir kitorang.. walaupun party aku hambar gila bahabi.. at least semua orang happy, and kitorang dapat buat apa yang orang lain tak pernah buat.. and semua tu dah jadi kenangan... 

Ucapan aku untuk mereka semua di atas: Terima kasih datang.. hadiah aku mana?  bye.

XOXO,
F




Aku
• November 15, 2016 • 0 comments



Gembira harini sebab aku dapat makan nasi dagang abang pasar malam. sedap.


Hari-hari
Monday, November 14, 2016 • November 14, 2016 • 0 comments



Aku malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas-malas.



Prev



© Template design by Adila. thanks for Base code by Atiqah.